Itineraris

Itinerari 1: Sant Aniol de Finestres – Santa Maria de Finestres – Castell de Finestres

Es tracta, sens dubte, de l’excursió més coneguda del municipi. Sortint de Sant Aniol, pujarem fins a Raspats ja sigui caminant per l’antic camí de Finestres o amb vehicle per la pista forestal. Arribats a Raspats ascendirem durant uns 20 minuts per un corriol fins al Santuari mil·lenari. Amb uns 10 minuts més podrem arribar fins a les restes del Castell de Finestres on gaudirem d’unes esplèndides vistes.


Itinerari 2: Sant Aniol de Finestres – Sant Miquel de Bustins

Si no volem desfer els nostres passos podem tornar a Sant Aniol pel Veïnat de Bustins.

Seguirem la pista deixant les restes d’una magnífica talaia ibèrica fins a l’església del Freixe ja dins el municipi de Mieres. Seguint el camí pels frondosos boscos del Puig Capell arribarem als prats de Bustins amb la seva magnífica esglesiola. Finalment, descendirem per la pista fins al poble de Sant Aniol.


Itinerari 3: Les Medes

El tercer itinerari parteix del Coll del Pedró, prop de les Encies, El punt d’unió amb la vall d’hostoles. Seguirem el cami a peu o en tot terreny que ens porta fins a l’amagat poble de les Medes. Resseguint els contraforts de la serra que li dona nom. Amb una hora de marxa a través dels cingles, arribarem a l’antic veïnat de les Medes entre magnífics prats i podrem visitar la seva església romànica.


Itinerari 4: Sant Aniol de Finestres – Les Medes

També podem arribar-nos a les Medes a través de l’antic camí de Sant Aniol. Sortirem de Sant Aniol per la pista de Finestres fins a la Granada, on remuntarem per un corriol, durant una hora, el Riu Llémena fins a arribar a un dels seus orígens, l’amagada Font dels Socals, ja molt a prop de les Medes.


Itinerari 5: Les Medes – Santa Maria de Finestres

Una vegada siguem a les Medes, si tenim ganes de caminar podrem arribar a Santa Maria de Finestres tot travessant els paratges més verges del municipi i coronant el punt més alt del municipi, el Puigsallança (1033 m.) a través de la fageda fosca, fins a arribar, de cingle en cingle al Santuari de Finestres.


Itinerari 6: Sant Esteve de Llémena – Sant Cebrià

Es tracta d’una excursió molt concorreguda per la gent de Sant Esteve. Sortirem de Sant Esteve i a través d’un frondós camí mil·lenari, amb uns 30 minuts arribarem fins a

l’ermita de Sant Cebrià, d’origen romànic. Molt a prop, trobarem la gran roca de Sant Cebrià, antigament molt temuda per tot el poble de Sant Esteve, no fos cas que s’esllavissés! De tornada visitarem la curiosa Roca del Barret.


Itinerari 7: Sant Esteve de Llémena – Sant Andreu de la Barroca – Santa Lena – Sant Roc

Amb aquesta excursió coneixerem l’extrem meridional del municipi amb els impressionants cingles de Sant Roc. Sortirem amb vehicle des de Sant Esteve, visitarem l’església del poble i més tard a través de la pista pujarem fins a l’església de La Barroca. Seguirem fins als contraforts del Puig d’Elena, on deixarem el vehicle. Arribats a aquest punt podem visitar l’església del mateix nom i arribar-nos fins a l’ermita de Sant Roc amb les seves impressionats panoràmiques.