La Barroca

 • Església de Sant Andreu de la Barroca

  SANT-ANDREU1

  Antiga església parroquial del poble de La Barroca, situat dalt de la serra que separa la vall de Llémena de la vall d’Hostoles. És una construcció del segle XVII, d’una sola nau i absis rectangular. El campanar és de torre, amb teulat a dues aigües i obertures dobles que miren a llevant i a ponent. Sant Andreu fou bastida amb pedra petita del país, llevat dels carreus cantoners. Als segles XVIII-XIX s’hi van realitzar diverses reformes.

  A principis de segle XX, Botet i Sisó diu: “…és parròquia rural de primera, ab rector, del arxiprestat de Olot y abans del ardiaconat de Gerona. La església parroquial, que té al voltant algunes poques cases, estant les demés escampades pel terme, es una construcció del segle XVII y està dedicada a Sant Andreu…”

  Més informació del municipi al web de Turisme Sant Aniol

 • Ermita de Sant Roc

  DSC_00391

  L’ermita de Sant Roc està situada al cim d’una cinglera del mateix nom, es un indret des d’on es disposa d’una esplèndida vista sobre les muntanyes de Rocacorba, Girona, l’Empordà i les Gavarres, al trobar-se en el punt de confluència de les comarques de la Garrotxa, el Gironès i la Selva .

   Ja es troba esmentada l’any 1447 com a parròquia de la Barroca.

   És de planta rectangular, amb teulada a dues vessants i el carener perpendicular a la façana principal. La porta d’accés. A ponent, és d’arc de mig punt, dovellada. El parament és de pedra sense desbastar, unida amb morter, sense formar filades.

  Més informació del municipi al web de Turisme Sant Aniol

 • Santuari de Santa Lena

  Santa-Lena-1

  Situat al vessant del puig d’Elena (565 m), a la part més meridional del terme, a la dreta de la riera de Llémena, en el nucli de La Barroca.

  interior-ermita-de-santa-lena-200

  És un edifici romànic d’una nau i un sol absis, amb campanar de doble espadanya i una entrada situada a ponent, protegida per un porxo.

  Fa uns anys es va haver de pintar i rehabilitar tot l’interior , ja que uns brètols varen calar-hi foc.

  Més informació del municipi al web de Turisme Sant Aniol